top of page
micro.PNG

PERMANENTE WENKBRAUWEN

Perfecte wenkbrauwen, zélfs als je in de ochtend wakker wordt. Dat wil je toch?! Lees hieronder over de technieken die wij hiervoor gebruiken. Welke het beste bij jou past? Daarin adviseren we je graag.

Altijd perfecte wenkbrauwen dankzij semipermanente make-up

Bij Beau et Belle gebruiken we semipermanente make-up (SPMU) voor het pigmenteren van wenkbrauwen en het zetten van permanente eyeliner. Ook is het mogelijk om oneffenheden als pigmentvlekken, littekens of vitiligo te camoufleren. De natuurlijke pigmenten worden met zeer fijne naaldjes tussen de eerste en tweede huidlaag aangebracht. Hier voel je bijna niets van! Na verloop van tijd zal het resultaat iets vervagen en is er een vervolgbehandeling nodig.

De verschillende technieken voor permanente wenkbrauwen

Ombré Powder Brows

Eén van de technieken die we gebruiken is Ombré Powder Brows; een relatief nieuwe techniek die zorgt voor een natuurlijk effect. Deze manier is geschikt voor alle huidtypes en heeft weinig ‘touch-ups’ nodig, omdat de kleurintensiteit vrij lang behouden blijft. Onze powderbrows behandeling is nu tijdelijk verlaagd in prijs van €400,- voor €200,-.
 

Bij deze techniek voor permanente wenkbrauwen worden je wenkbrauwen namelijk niet volledig donker ingevuld. Bij de aanzet beginnen we met een lichte tint die we vervolgens vloeiend door laten lopen naar een donkerdere tint in de punt van je wenkbrauw. Zo hebben je permanente wenkbrauwen een zachte, natuurlijke uitstraling!

eyeliner2.png
eyeliner1.jpg

Combi Brow

Deze techniek is vergelijkbaar met de Ombré Powder Brows. Ook bij deze techniek ben je verzekerd van een zachte en natuurlijke uitstraling. Het verschil is dat we er hier hele fijne haartjes bij tekenen. De Combi Brows techniek is geschikt voor alle huidtypen en wordt aangeraden wanneer je van jezelf minder volle wenkbrauwen hebt. Ook bij Combi Brows zijn er niet veel touch ups nodig vanwege de hoge kleurintensiteit, die maar heel langzaam vervaagt.

Ook bij de Combi Brow techniek zorgen we weer voor een vloeiend verloop van de tint: licht bij de aanzet tot donkerder in de punten. Bij de aanzet van je wenkbrauwen tekenen we er extra hele fijne haartjes bij. Zo worden je wenkbrauwen wat voller, vullen we eventuele kale plekken op en zijn kleine imperfecties in de vorm van je wenkbrauwen eenvoudig bij te werken.

combi.PNG

Microblading

Een andere mogelijkheid voor het zetten van permanente wenkbrauwen is de
Microbladingtechniek. Hierbij gebruiken we een soort mesje, dat bestaat uit een rij van 12 ultrafijne naaltjes. Daarmee brengen we met één vloeiende beweging pigment aan in de bovenste huidlaag. Microblading is perfect voor de droge en dunnere huid, omdat het pigment dan minder snel vervaagt. Heb je een vettere huid? Dan is deze techniek minder geschikt, omdat het pigment dan juist wél snel vervaagt.

Hairstroke

De Hairstroke techniek wordt ook wel 3D Strokes genoemd. Bij deze techniek voor permanente wenkbrauwen werken we met een puntnaald, waarmee we extra haartjes tatoeëren. Perfect voor dunnere, onregelmatige of asymmetrische wenkbrauwen. Ook hierbij geldt dat het effect beter is bij een dunne, droge huid, dan bij een vettigere huid. 

De haartjes die we erbij tekenen, zijn niet van echte haartjes te onderscheiden. We gebruiken namelijk de kleur van jouw eigen wenkbrauwen. Omdat we met de extra haartjes kunnen spelen, kunnen we makkelijk aanpassingen doen in de vorm van je wenkbrauwen, of bijvoorbeeld een litteken camoufleren.

micro.PNG

Veelgestelde vragen over permanente wenkbrauwen

 

Hoe zit een behandeling voor permanente wenkbrauwen eruit?

Op het tijdstip van jouw afspraak ontvangen we je in onze salon. We vragen je om een gezondheidsverklaring in te vullen en de uitleg over jouw behandeling goed door te lezen. Vervolgens nemen we je mee naar behandelruimte, waar je plaatsneemt op een comfortabel behandelbed. We nemen de tijd om jouw wensen te bespreken en je goed te adviseren. Met behulp van brow mapping meet de specialiste je gezicht op, om zo de grootte en vorm van de wenkbrauwen die het best bij jouw gezicht passen te bepalen.

Soms is het nodig om de wenkbrauwen eerst te epileren. Als dat gebeurd is tekent de specialiste de vorm van je wenkbrauwen. Daarna kijk je met behulp van een spiegel of je hier tevreden mee bent. Indien nodig past de specialiste de vorm nog iets aan. Ook kijkt de specialiste naar welke kleur het beste past en checkt ze of jij het ermee eens bent. We beginnen nooit voordat jij aan hebt gegeven dat de vorm goed is! 

Vervolgens worden je wenkbrauwen ingekleurd. Dit is meestal niet pijnlijk, maar je voelt het wel een beetje. Daarom is het fijn als je uitgerust en ontspannen naar je afspraak komt. Zo verloopt de behandeling het prettigst. Na afloop van de behandeling zal de specialiste alle nazorg goed uitleggen! Ook krijg je het via de mail zodat je het thuis rustig kan doornemen. 

Zijn er meerdere behandelingen nodig voor permanente wenkbrauwen?

Wanneer je permanente wenkbrauwen aan hebt laten brengen is een nabehandeling noodzakelijk. Zonder zo’n nabehandeling zullen de wenkbrauwen maximaal drie maanden zichtbaar zijn. Na de eerste behandeling zal het pigment met 50% vervagen en na de nabehandeling vervaagt het met 30%. Dat is de bedoeling, want zo heb je uiteindelijk het meest natuurlijke effect. We raden je aan om na de eerste behandeling direct een nabehandeling te boeken. Voor het beste effect vindt de nabehandeling na 4 tot 6 weken na je eerste behandeling plaats. Lukt het niet om de afspraak binnen deze termijn te boeken? Dan kan je tot maximaal 3 maanden na je eerste behandeling een nabehandeling inplannen. Dat brengt wel extra kosten met zich mee, omdat de specialiste na een langer verloop meer tijd nodig heeft voor de nabehandeling.

Hoe verloopt het genezingsproces bij permanente wenkbrauwen?

Net na een behandeling zien je wenkbrauwen er zeer donker uit. Dat wordt na watercontact al iets minder, maar ze beginnen dan ook te vervellen. Vlekjes, korstjes en pigmentverlies zijn dan normaal. Je hoeft dus niet ongerust te zijn, maar je mag ons natuurlijk altijd bellen! Probeer je wenkbrauwen zo min mogelijk aan te raken zodat ze mooi kunnen genezen. Omdat het pigment tijd nodig heeft om te stabiliseren in de huidoppervlakte, is het eindresultaat na zo’n 90 dagen goed zichtbaar.


Tijdlijn genezing permanente wenkbrauwen:
Dag 1 – 4: Je wenkbrauwen zien er zeer donker uit.
Dag 2 – 10: Er ontstaan barstjes en korstjes en de kleur wordt op sommige plekken minder.
Dag 11 – 28: De kleur en vorm komen op langzaamaan weer terug.
Dag 29 – 42: De kleur en vorm is weer goed zichtbaar.

 

Is de behandeling voor iedereen geschikt?

Helaas is permanente make-up niet voor iedereen geschikt. Het aanbrengen van permanente make-up is niet mogelijk als je:
 

 • Zwanger bent

 • Hepatitis- of diabetespatiënt bent

 • Hart- of vaatziekten hebt

 • Bloedverdunners inneem

 • Korter dan 2 weken geleden een COVID-19 vaccinatie hebt gehad, of deze binnen 2 weken na je geplande behandeling zal krijgen

   

Mensen met Alopecia of extreem haarverlies na een chemokuur kunnen wél behandeld worden.

 

Hoelang gaan permanente wenkbrauwen mee?

De precieze houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of je een vette huid hebt en of je veel bloedt tijdens de behandeling. Ook speelt de gekozen kleur een rol. In het algemeen geldt; hoe lichter de kleur die gezet is, hoe
sneller deze vervaagt. Heb je al eerder permanente make-up gehad op je wenkbrauwen, of heb je ze ooit laten laseren? Ook dan zijn nabehandelingen* vaker nodig.


Een indicatie van de houdbaarheid:
Zeer vette huid: tot 6 – 8 maanden
Vette tot normale huid: 6 – 10 maanden
Droge tot zeer droge huid: 9 – 12 maanden


*Let op, na 12 maanden geldt het gewone tarief voor een nieuwe behandeling.

Waar moet ik rekening mee houden vóór en na de behandeling?

Er zijn een aantal zaken waar je voorafgaand aan- en na afloop van de behandeling rekening mee dient te houden voor een optimaal resultaat, maar ook voor je veiligheid. Uiteraard bespreken we deze dingen met je wanneer je een afspraak plant

Voorafgaand aan de behandeling:

 • Neem geen bloedverdunners in

 • Laat je nooit behandeling onder invloed van alcohol of drugs

 • Zorg dat je goed uitgerust bent, zodat je behandeling prettig verloopt

 

Na afloop van de behandeling:

 • Neem geen bloedverdunners in

 • Zorg dat je wenkbrauwen minimaal drie dagen niet in contact komen met water

 • Houd je wenkbrauwen minstens een week vettig met de crème die je van ons krijgt

 • Raak de korstjes en velletjes niet aan, die laten vanzelf los

 • Wacht een week met sporten

 • Gebruik een week geen make-up op je wenkbrauwen. Rondom mag wel.

 • Ga twee weken niet in de zon of onder de zonnebank

 • Smeer je wenkbrauwen na twee weken in met SP50 als je onder de zonnenbank of in de zon gaat

 • Verf je wenkbrauwen niet gedurende de eerste twee weken

 • Wacht twee weken met het toepassen van fillers

 • Ga twee weken niet zwemmen of naar de sauna

 • Laat een week geen gezichtsbehandeling of peeling uitvoeren, daarna smeer je de wenkbrauwen voor een peeling in met een vettige crème.

 

Is het mogelijk om permanente make-up aan te laten brengen als je al (semi)permanente make-up hebt?

Heb je al permanente make-up laten aanbrengen en ben je niet tevreden? Stuur ons dan een foto van je wenkbrauwen. Zo kunnen we je adviseren over de mogelijkheden. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om nieuwe permanente make-up aan te brengen, bijvoorbeeld als je al een hele donkere kleur hebt.

Wat zijn de tarieven voor het laten zetten van PMU?

 • Eyeliner fijn beneden €120

 • Eyeliner fijn boven €120

 • Eyeliner breed boven €150

 • Eyeliner boven en onder €250

 • Wenkbrauwen €180

 • Vormcorrectie slecht geplaatste permanente make-up €200

 • ​Microblading (incl. nazorg) €180

 • Powderbrows: nu van €400,- voor €200,-

Vraag een gratis intakegesprek aan

 
bottom of page