top of page
IBB - couperose (1).jpg

COUPEROSE / SPIDER NAEVI

Couperose/Spider Naevi zijn bloedvaatjes die verwijd en uitgezet zijn. De meest voorkomende plekken waar couperose voorkomt, zijn het gezicht, de wangen en de neus. Bij Spider Naevi komen deze vaatjes voornamelijk voor op de bovenbenen. Ze zijn beiden volkomen onschuldig, maar het is ontsierend voor je gelaat en het kan ook een onaangenaam gevoel geven.

Heeft u last van verwijde, rode bloedvaatjes in uw gezicht of op uw benen? De MedCos IPL methode kan verschillende vormen van couperose en spider naevi effectief aanpakken. Het krachtige licht van de MedCos IPL zal ervoor zorgen dat de storende verwijde bloedvaatjes verdwijnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat is MedCos IPL?


MedCos IPL is een apparaat dat gebruik maakt van hoogenergetisch gepulseerd licht om verschillende huidaandoeningen effectief te behandelen. Met blijvende resultaten kan MedCos IPL ongewenste haargroei, couperose, huidveroudering en acne aanpakken. Zowel mannen als vrouwen kunnen profiteren van deze oplossing. Dankzij het brede contactfilter en de snelle lichtpuls kan een groot oppervlak worden behandeld in een veel kortere tijd dan andere permanente behandelingen.

Tijdens de behandeling absorberen de rode bloedcellen in de vaatjes het licht en sturen dit naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt het licht omgezet in warmte-energie, waardoor de vaatjes selectief verhit worden. Hierdoor zullen de verwijde bloedvaatjes vervagen of zelfs volledig verdwijnen. In sommige gevallen kunnen de behandelde vaatjes eerst donkerder lijken, wat betekent dat ze geraakt zijn en dat de couperose of spider naevi zal verdwijnen.

medcos_device-2-1200x562.jpg

Kan iedereen een behandeling krijgen?

Het is het beste als de huid licht van kleur is. Mensen met een donker getinte huid of een erg zongebruinde huid kunnen geen behandeling ondergaan vanwege een teveel aan pigment. Het overtollige pigment remt het licht, waardoor het niet diep genoeg kan doordringen tot de bloedvaatjes.


Is de behandeling pijnlijk?

De warmte die tijdens de behandeling ontstaat, kan vergeleken worden met zonnebrand. Over het algemeen is de behandeling voor iedereen goed te verdragen, maar het is belangrijk op te merken dat ieders pijngrens anders is.

Wil je meer weten over de behandeling van couperose en spider naevi?

Het is belangrijk is om goed geïnformeerd te zijn voordat je met deze behandeling begint. Daarom staan we klaar om al je vragen te beantwoorden. Contacteer ons via telefoon om mail, of boek een gratis intake gesprek.

Wat is couperose?
couperose2.jpg
couperose1.jpg
bottom of page